Odlični dojmovi nakon Volonterskog kampa Gradskog muzeja

nv

261020211635289764.jpeg

Osmero studenata vratilo se s ekspedicije na koju su otišli u sklopu volonterskog kampa Gradskog muzeja Sisak. Spustili su se Kupom nizvodno od Karlovca do Siska, po uzoru na ljeto 1923. godine, kada je tadašnji Etnografski odio Hrvatskog narodnog muzeja u Zagrebu odlučio provesti istraživačku etnološku ekspediciju u Pokuplju.

„Ukupno smo prošli oko 133 km, plovili smo u dva čamca, a na našem putu smo imali sedam noćenja. Cijeli plan rada je bio koncipiran tako da ujutro radimo na terenu, a u popodnevnim satima smo plovili. Spavalo se, dakle, na otvorenom, a puno hvala svima koji su nam pomogli u tome.“ rekao je Marijan Bogatić, muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak.

Osim plovidbe, cilj je kampa bio i rad na terenu, odnosno obilazak mjesta koja se nalaze uz rijeku Kupu. Katica Mrgić, viša kustosica Gradskog muzeja, osvrnula se na rezultate istraživanja.
„Dobili smo strašno puno informacija, još će i analiza pojedinih iskaza pokazati, a s rezultatima smo jako zadovoljni. Namjeravamo, naravno, napraviti i nekakvu izložbu, katalog ili nešto slično da pokažemo i drugima ono što smo prošli.“

najčitanije