Odjelu pedijatrije sisačke bolnice doniran EEG uređaj

imp

U sklopu projekta “Činim dobro svaki dan” Odjelu pedijatrije sisačke bolnice predstavnici PBZ grupe donirali su iznos od 299.875,00 kuna koliko je dovoljno za kupnju EEG uređaja.
“Ova donacija omogućila nam je kupnju uređaja za elektroencefalografiju i poligrafiju/polisomnografiju, što je jedan od najvažnijih dijagnostičkih sredstava u pedijatrijskoj neurologiji. Ključan je za dijagnosticiranje epilepsija u dječjoj dobi i razlikovanje epileptičkih od drugih neepileptičkih cerebralnih napadaja. Godišnje se na našem Odjelu napravi oko 500 snimaka EEG-a u budnosti i spavanju što govori o važnosti i potrebi za ovim dijagnostičkim pretragama. Zahvaljujući donaciji, napravit ćemo značajan iskorak u dijagnostici poremećaja iz područja pedijatrijske neurologije, a naš Odjel sada je jedino mjesto u Županiji s takvim sposobnostima”, istaknuo je mr. sc. Goran Kuzmac, dr. med., voditelj Odjela za pedijatriju.

Projekt “Činim dobro svaki dan” namijenjen je pomaganju djece i mladih. Sredstvima prikupljenim putem ovog projekta pomažu se dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih: “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Crveni nosevi

Po prvi puta uručenju donacije pridružili su se i Crveni nosovi klaunovidoktori – profesionalni umjetnici posebno educirani za rad s najranjivijim skupinama, što je posebno razveselilo djecu na liječenju na Odjelu za pedijatriju sisačke Opće bolnice. Djeca su uživala u susretu s klaunovima i na trenutak su suze i bol zamijenili smijeh, radost i igra.

najčitanije