Od ponedjeljka 1527 učenika razredne nastave opet u klupama

imp

Rad u školama se od ponedjeljka smatra sigurnim. Roditelji više ne moraju potpisivati nikaKve izjave. Učenika u razredu može biti između 15 i 20 ali i više. Tko ne dođe u školu mora donijeti ispričnicu.
Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštIvanje svih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole, stoji u uputama HZJZ-a.
U devet sisačkih osnovnih škola u klupe bi se trebalo vratiti 1527 učenika razredne nastave.
Pravila kojih se treba pridržavati su brojna, a čini se kako će ih biti pravi izazov slijediti.
Uz uobičajene mjere fizičke distance i održavanja higijene HZJZ je napisao upute o organizaciji rada i prostora te radu s djecom. Djeca ne trebaju nositi zaštitne maske, a roditelji su im dužni svaki dan mjeriti temperaturu prije odlaska u školu. Ako imaju znakove bolesti, djeca ne idu u školu.
“Djecu treba učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju ruke i predmete u usta; u skladu s njihovom razvojnom dobi. Djecu treba poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju baciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke. Pri kašljanju i kihanju trebaju okrenuti lice od drugih osoba te izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju”, piše u uputama te se dodaje kako se treba izbjegavati dijeljenje pribora za jelo i piće, a u radu treba koristiti igračke i opremu koja se može lako oprati deterdžentom i vodom.
Preporuke HZJZ-a vezano za povratak u školu možete pronaći ovdje.

najčitanije