Obucite ružičasto i podržite Pink shirt day

imp

Dan prevencije vršnjačkog nasilja ili Pink Shirt Day u svijetu se obilježava dugi niz godina, a sve je počelo u Kanadi 2007. godine. Žrtva nasilja bio je učenik koji je na prvi dan škole došao u ružičastoj majici u znak podrške liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školske kolege postale su prepoznatljiv simbol inicijative i kasnije simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.
Dan ružičastih majica obilježava se svake godine zadnje srijede u mjesecu veljači, a u Hrvatskoj unatrag nekoliko godina na poticaj Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Povodom Nacionalnog dana prevencije vršnjačkog nasilja Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Ogranak Caprag Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac organiziraju edukativnu razgovaraonicu pod nazivom Dijalog na društvenim mrežama. Program je namijenjen djeci osnovnoškolske dobi , a vodit će ga Kristina Grdić, mag.ing.tech.graph. i dr. sc. Daša Poredoš Lavor i počinje u srijedu, 26.2. u 10 sati.

ružičaste majice
Na Dan ružičastih majica djeca nose ružičaste majice i pokazuju kako su protiv vršnjačkog nasilja. Prema nekim podacima, svako četvrto dijete žrtva je nasilja, bilo fizičkog ili sve prisutnije internetskog.

najčitanije