Obolio policajac, brojka zaraženih se popela na 14, dva pacijenta izliječena

imp

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 14 osoba pozitivnih na COVID-19, a dva pacijenta su ozdravila. Posljednji su to podaci o stanju na području naše županije.
Novooboljela osoba je policijski službenik i riječ je o lokalnoj transmisiji.
„Obzirom da se radi o osobi koja je oboljela kao djelatna osoba u policija u ovom trenutku je jasna pretpostavka da se radi o nekakvom kontaktu između djeatnika budući da oni svakodnevno obavljaju svoje aktivnosti u mjerama zaštite i sprječavanja prodora migranata koji i u ovim trenucima ne miruju već su naše policijske snage zadužene za čuvanje gradnice“, rekao je Roman Rosavec načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.
Voditeljica Odjela za infektologiju sisačke bolnice dr. Tonka Jozić-Novinc, potvrdila je da se u sisačkoj bolnici liječe dva pacijenta pozitivna na koronavirus. „Jedan je potpuno dobro, afebrilan je tjedan dana i čekamo testiranje da vidimo može li biti otpušten kući. Drugom pacijentu stanje se danas pogoršalo i rekla bih da je srednje teškog stanja. Zbrinut je i dobio je sve prema protokolu klinike za infektivne bolesti s kojom stalno surađujemo. Za sada nema nikakvog razloga za alarm te je i dalje pod 24-satnom skrbi. Ovo je prvi bolesnik od njih 14 koji je srednje teškog stanja i zahtijeva malo drugačiji pristup. Potpuno je zbrinut! Na sve mjere koje smo mu pružili i nakon što smo ustanovili da ima upalu pluća dobio je adekvatnu terapiju. Sve što se daje u svijetu, dobio je i naš bolesnik na odjelu.“, rekla je dr. Jozić-Novinc.
„Od 230 testiranih, 14 pozitivnih nije velika brojka. Ali da bi ostalo tako, moramo svi zajedno raditi na tome i biti disciplinirani.“, zaključila je dr. Jozić-Novinc.

najčitanije