Obnovljeno sportsko igralište sisačke Gimnazije

imp

261020211635207732.jpeg

Nakon što se vrate u učionice učenici sisačke Gimnazije nastavu iz tjelesne i zdravstvene kulture između ostalog obavljat će i na obnovljnom školskom-sportskom igralištu.
Igralište je obnovljeno nakon 20 godina, a ravnatelj Gimnazije Sisak, prof. Božidar Dujmić kaže da je igralište namijenjeno kako za njihove školarce, tako i za sve ostale sugrađane.

igralište gimnazija 1 igralište gimnazija 2
„Zahvaljujući Županiji i INA Rafineriji Sisak obnovili smo nakon 20 godina ovo igralište. Stvarno je kvalitetno i nadam se da će biti atraktivno ne samo za sisačke Gimnazijalce, već i za sve učenike i za rekreativce grada Siska i naše županije. Podloga je gumirabna podloga, s pokrivenom bojom a na njoj će se moći igrati rukomet, nogomet, košarka, odbojka, tenis i badminton. Ono što se još nadamo da ćemo riješiti su i reflektori kako bi se igralište moglo koristiti i u noćnim satima“, rekao je ravnatelj Dujmić.

igralište gimnazija 6 igralište gimnazija 4
Obnovu igrališta škole koja je prošle godine proslavila 100 godina svog postojanja s 80 tisuća kuna financijski je pomogla i INA Rafinerija nafte Sisak. „Drago mi je da smo se u suradnji sa županijom, a povodom obilježavanja 100 godina od osnutka sisačke Gimnazije uključili u uređenje školskog igrališta i posebno me veseli što će naši mladi našeg grada koristiti ovo igralište i što će ono još generacijama koristiti za druženje i okupljanje sisačkih Gimnazijalaca. INA se uvijek rado uključuje u projekte od značaja za lokalnu zajednicu, a posebno kada su mladi u pitanju, a ovo je jedan u nizu takvih projekata “, rekao je Damir Butković, direktor sisačke Rafinerije.
Vrijednost ove županijske investicije je pola milijuna kuna, a osim tog igrališta Županija je sufinancirala obnovu igrališta Srednje škole Viktorovac i Tehničke škole Sisak.

najčitanije