Obnovljena fontana na Šetalištu Vladimira Nazora

imp

261020211635274154.jpeg

Nakon fontane na Trgu hrvatskih branitelja, ovih je dana dana još jedna sisačka fontana dobila novi život. Radi se o fontani na Šetalištu Vladimira Nazora, popularnom okupljalištu mladih i starih koji će od sada svoje vrijeme ugodnije provoditi uz žubor vode s fontane.
S obzirom da se radi o vrijednom kulturnom dobru, sisački je Komunalac sve radove izvodio prema uputama i uz nadzor Konzervatorskog odjela Sisak.
U sklopu rekonstrukcije fontane izvedeni su zahtjevni građevinski i elektro radovi, kojima je obnovljeno popločenje i saniran tanjur oko fontane koji je premazan zaštitnim i vodonepropusnim materijalima. Fontana je dobila reverzibilni sustav cirkulacije vode čime se potrošnja vode svodi na minimum, a napajanje sustava vrši se preko fotonaponskog sustava koji je postavljen u blizini. Noću se fontana osvjetljava putem novougrađenih reflektora.
Nažalost, radi dolaska zime i niskih temperatura, fontana će vrlo brzo biti ugašena i konzervirana, ali na proljeće će ponovo zasjati u punom sjaju.

najčitanije