Obnova Dječjeg vrtića Sisak Novi donacijom od 250 tisuća kuna

ibb

Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA), s kojom Dječji vrtić Sisak Novi surađuje proteklih godinu dana, vrtiću je donirala 250 tisuća kuna za obnovu prostora.
”Ovom smo donacijom dobili jako puno: didaktička pomagala, opremu za sportsku dvoranu, namještaj za dječje sobe, tri zbornice za sobe odgojitelja koje su do sada bile u lošem stanju i uloženo je u nove sprave na igralištu za jaslice”, kaže ravnateljca vrtića Ljubica Ivšić.

Donacija se odlično poklopila i s proslavom 56. rođendana vrtića, koji se obilježava cijeli tjedan zabavno-edukativnim aktivnostima i druženjem za djecu i roditelje.

Dječji vrtić Sisak Novi, kojg polazi 611 mališana, ukupno je do sada dobio donacije u vrijednosti milijun kuna, a novi projekti već su u planu: ”Stalno apliciramo na natječaje za manje iznose i trenutno imamo 9 projekata. Nadam se da ćemo do lipnja sljedeće godine uspjeti postaviti antistresne podloge na igralištu i da ćemo uspjeti napraviti prometni poligon s malim semaforima i pješačkim prijelazima, gdje će se klinci moći šetati, voziti na biciklima i rolama i tako se učiti prometnoj kulturi”, kaže ravnateljica.

najčitanije