Obilježavanje Dana rijetkih bolesti i u Sisku

imp

Hrvatski savez za rijetke bolesti tijekom veljače provodi kampanju u 20 hrvatskih gradova povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijetkih bolesti. Među njima nalazi se i Sisak u kojem će se kampanja održati danas u Domu kulture s početkom u 12 sati.
Program je namijenjen učenicima srednjih medicinskih škola i gimnazija s ciljem podizanja svijesti o rijetkim bolestima među budućim studentima i djelatnicima zdravstvenog, socijalnog i odgojno-obrazovnog sustava.
„Pozvani su svi građani koji žele znati više o rijetkim bolestima i dati podršku svojim sugrađanima. Podršku kampanji daju i predstavnici lokalne zajednice jer ove godine Savez nastoji doći do što većeg broja oboljelih kako bi i se svi uključili u statistiku koja će se provoditi tijekom 2019. godine, ta statistika temelj je za sustavno lociranje potreba oboljelih od rijetkih bolesti i utjecat će na razvijanje smjernica za rijetke bolesti. Osim toga, sami oboljeli i članovi njihovih obitelji moći će dobiti psihosocijalnu podršku od djelatnika Saveza u svim gradovima.“, poručuju organizatori.

najčitanije