Novogodišnja poruka gradonačelnice

imp

261020211635284257.jpeg

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uputila je novogodišnju poruku svim Siščankama i Siščanima poželjevši im puno sreće i zdravlja u 2015. godini.
Drage sugrađanke i sugrađani,
iza nas je jedna teška godina koja je zahtijevala promjene, štedljivost te više rada i odricanja. Unatoč brojnim rezovima koje smo proveli u gradskom sustavu, građani nisu niti malo bili zakinuti za usluge koje smo im pružali. Bila je to godina i brojnih izazova s kojima smo se morali suočiti. Naime, s relativno skromnim sredstvima puno smo toga uspjeli napraviti u gradu Sisku. Nikada nije bilo toliko malo novaca, ali i nikada se nije tako puno radilo.
Kao gradonačelnica zadovoljna sam što smo brojne inicijative građana pretočili u male komunalne projekte te naš grad učinili ljepšim i boljim. Posebno sam ponosna na činjenicu što smo ove godine napravili veliki korak u privlačenju investitora, a tri velike kompanije, o čemu sam već izvijestila javnost, iskazale su interes za poslovanjem u gradu Sisku. Vjerujem da će iskazivanje interesa u godini koja je pred nama prerasti u tri velike investicije koje će u konačnici dovesti do novih radnih mjesta.
S mjerama štednje nastavljamo i u 2015. godini. No, naši građani će to minimalno osjetiti, jer proračunom za sljedeću godinu nije predviđeno dodatno opterećenje građana povećanjem prireza ili komunalne naknade na što su se odlučili neki nama slični gradovi.
Iako proračun koji smo usvojili na Gradskom vijeću nikad nije bio skromniji, planirano je nekoliko vrlo značajnih projekata. Neki od njih su izgradnja pješačke zone u centru grada, izgradnja šetnice od Mihanovićeve obale do Starog grada, izgradnja dijela druge faze biciklističkih staza, izgradnja igrališta u Mjesnom odboru Eugen Kvaternik, izgradnja ulica Antuna Augustinčića i Vuje Banjanina te Savske ulice s izgradnjom pješačke staze u dijelu Galdovačke ulice. Pored toga valja spomenuti i prvu fazu modernizacije javne rasvjete grada Siska te projekt energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete na dijelu gradskih prometnica i dr.
Iz svega ovoga vidljivo je kako ću se i u sljedećoj 2015. godini truditi, zajedno sa svojim suradnicima, osigurati kvalitetan život svim građanima grada Siska.
Pozivam vas da u novu 2015. uđemo s novim optimizmom i nadom da će sljedeća godina biti puno bolja, sretnija, zdravija i poslovno uspješnija. Sretna vam nova 2015. godina!
Vaša gradonačelnica
Kristina Ikić Baniček

najčitanije