Novo priopćenje HEP-a o oslobađanju plaćanja troškova električne energije

imp

Iz Hrvatske elektroprivrede poslali su novo priopćenje vezano za oslobađanje plaćanja troškova električne energije na području koje je pogođeno potresom.
„Vezano uz dezinformacije o modelu otpisa potraživanja za energiju koje su se pojavile na terenu, ne ulazeći u motive onih koji ih plasiraju, no koje zasigurno ne doprinose nastojanjima Vlade RH i državnih institucija da nastradalom stanovništvu pomognu da što bezbolnije prebrode katastrofu koja ih je pogodila, upućujemo sljedeće pojašnjenje:
Sukladno obvezi iz Zaključka Vlade, Stožer civilne zaštite utvrdio je popis jedinica lokalne samouprave u kojima će se provesti mjera otpisa potraživanja i to za “sva kućanstva iz navedenih općina bez obzira na stupanj pretrpljene štete biti će oslobođena plaćanja troškova električne energije”. Hrvatska elektroprivreda će sukladno spomenutom popisu, svim svojim kupcima i korisnicima kategorije kućanstvo u gradovima Petrinji, Glini, Sisku i Hrvatskoj Kostajnici te općinama Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Martinska Ves, Pokupsko i Kravarsko, otpisati sva potraživanja za energiju za mjesece siječanj, veljača i ožujak 2021. godine.
Hrvatska elektroprivreda će navedenim krajnjim kupcima otpisati sva potraživanja vezana za isporučenu energiju te druga potraživanja u visini jedinstvenog računa za isporučenu energiju s pripadajućim naknadama. Također će otpisati i potraživanja u vezi s premještanjem priključaka na elektroenergetsku mrežu zamjenskih objekata na privremeni smještaj (kontejner, mobilna ili kamp kućica, pomoćni objekt na istoj lokaciji), uključujući izgradnju novog priključka na istoj lokaciji te kasnije premještanje priključka za potrebe napajanja obnovljenog, odnosno novog objekta. Krajnjim kupcima kategorije kućanstvo čiji su objekti pretrpjeli štetu, a čiji je opskrbljivač HEP Elektra ili HEP Opskrba otpisat će se ukupan iznos računa za električnu energiju, a kupcima čiji je opskrbljivač netko drugo društvo izvan HEP grupe, neće se naplatiti dio računa koji se odnosi na naknadu za distribuciju i prijenos električne energije. I HEP Toplinarstvo će otpisati potraživanja navedenih kupaca kategorije kućanstvo za isporučenu toplinsku energiju u iznosu jedinstvenih računa, također za siječanj, veljaču i ožujak 2021.“, priopćili su iz HEP-a.

najčitanije