Novi skok za Sisak uz HIP HOP

pm

261020211635284978.jpeg

Danas je medijima predstavljena nova, tehnološki napredna i zanimljivija turistička ponuda grada Siska. Riječ je o projektu naziva HIP HOP, koji je Sisku donio novu turističku ponudu u obliku biciklističkog prijevoza do 28 novih turističkih točaka grada Siska, popraćenih audio-vizualnom opremom na više jezika, te prisustvom turističkih vodiča prigodno obučenih u razne povijesne kostime.
Teško je pojmljivo, ali Sisak sve do sada nije imao ucrtanu turističku kartu. Upravo ovim projektom, Sisak dobiva nove turističke točke u gradu, s biciklima na korištenje, čime se turistima omogućuje brz, pregledan, ali i uz turističkog vodiča točan opis bogate gradske povijesti.
Na raspolaganju je 20 bicikala, a za najam gosti će izdvojiti 50 kuna na pola dana, 80 na cijeli i 120 kuna tijekom vikenda. U Turističko-informativnom centru, koji je dostupan posjetiteljima od 9 do 17 sati, uz mogućnost korištenja računala i kupovinu karakterističnih suvenira, za 80 kuna moći će se iznajmiti i uređaj sa snimljenim informacijama odabrane ture obilaska uz mogućnost njemačkog i engleskog jezika. Također su dostupne i karte sa ucrtana 28 lokaliteta, na čijim se lokacijama se nalaze table. Prislanjanjem mobitela s dobivenim kodom na tablu lokacije, posjetiteljima će se omogućiti i dobivanje informacija o posjećenoj znamenitosti.
Projekt je pozdravila i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, zajedno s novom direktoricom Turističke zajednice grada Siska Milijanom Borojević.

najčitanije