Novi pribor za radionice Dnevnog centra za slijepe

st

261020211635274032.jpeg

Radionice Udruge slijepih nastavljaju se, sada uz novi pribor koji će korisnicima biti koristan u njihovom umjetničkom izražavanju. Pokloni, koje im je danas uručio župan Ivo Žinić, razveselili su polaznike svih generacija, a predsjednik udruge, Danko Tomanić, naglasio je kako je to nastavak dobre suradnje županijske vlasti i osoba s invaliditetom.

‘Zahvalni smo Županiji za skrb i brigu o našem Centru. Ovdje slijepe osobe naše županije stječu iskustva vezana za neovisno življenje i samostalnost te vještine potrebne u svakodnevnom životu. Bavimo se svim sadržajima koji su planirani Zakonom o socijalnoj skrbi i Pravilnikom o socijalnim uslugama i zato mi je drago da županijskoj vlasti možemo na licu mjesta pokazati na što troše novac’, rekao je Tomanić.

Na dnevnoj bazi centar ima desetak korisnika, sveukupno njih dvadesetak. Kako je područje županije prilično veliko i nisu svi u mogućnosti doći u Sisak, centar pruža psihosocijalnu pomoć i na terenu.

Župan Ivo Žinić rekao je da mu je drago što je županija u mogućnosti pomoći sugrađanima koji, kao slijepe osobe, nemaju sve uvjete za normalan život.

‘Centar sa svojim aktivnostima doprinosi da se slijepe osobe uključe u kvalitetan život i to moramo poticati. Psihosocijalna pomoć kroz radionice je sjajan primjer kojeg treba podržavati’, rekao je Žinić, te čestitao centru i udruzi na kvalitetnom radu i snazi da okupe ljude iz grada i županije u plemenite svrhe.

Udruga slijepih Sisak ove godine obilježava 60. obljetnicu djelovanja i u tom je kontekstu jedna od najstarijih jedna od najstarijih udruga civilnog društva u gradu i županiji.

najčitanije