Novi parking 'na Trgu' već početkom svibnja, više parkirnih mjesta u Tomislavovoj

st

U Sisku je ovih dana nastala lagana gužva na prometnicama, a razlog su, naravno, radovi na nekoliko lokacija. U Ulici Matije Gupca, ili možemo popularno reći – ‘na Trgu’, izvedeni su svi oni ‘teži’ radovi kod izgradnje parkirališta, a postavlja se još geotekstil prije šljunka.
‘Radovi će biti dovršeni prije roka, oko 24. travnja kreće asfaltiranje. Paralelno i Komunalac kreće sa sadnjom 15 sadnica drveća. tako da će već u svibnju građani moći parkirati na novom, funkcionalnom parkiralištu’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
U tijeku je i rekonstrukcija Tomislavove. Zimski uvjeti su malo usporili radove u toj ulici, no oni se ipak bliže kraju.
‘Konačno vidimo funkcionalnost kružnog toka, a tu je i novi način parkiranja koji je sigurniji, a povećao je i broj parkirnih mjesta.’
Sad se tek, dodaje gradonačelnica, vidi puna funkcionalnost kružnog toka – bolja protočnost, rješavanje kritične točke na kojoj se događalo puno prometnih nesreća i povećanje sigurnosti za sve sudionike u prometu, prvenstveno školsku djecu koja se tamo kreću u velikom broju.

najčitanije