Novi ormarići za sisačke vrtiće i škole

st

261020211635278444.jpeg

Sisački vrtići, objekti Sunce DV Sisak Novi i Ciciban DV Sisak Stari, te Osnovna škola Viktorovac i Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog od iduće će školske godine biti opremljeni novim garderobnim ormarićima. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček predstavila je projekt u društvu donatora, te izrazila zadovoljstvo početkom prvog dijela projekta u vrijednosti od oko 260 000 kuna.

‘Dinamika je takva da ako želimo da s novom školskom godinom djeca uživaju u novim ormarićima, moramo krenuti preko ljeta. Društveno odgovorne tvrtke koje vole Sisak su se rado odazvale pozivu i pomoći će nam svojim donacijama’, rekla je gradonačelnica te dodala kako se u osmišljavanje projekta krenulo s donatorima i partnerima, maksimalno uvažavajući Obrtničku komoru i sisačke obrtnike.

‘Krenuli smo u osmišljavanje projekta maksimalno uvažavajući Obrtničku komoru i sisačke obrtnike. S obzirom na financijsku zahtjevnost, ove godine idemo s dva vrtića i dvije osnovne škole.’

Partneri i sponzori u ovom projektu su OTP banka, INA Rafinerija nafte Sisak, Mlin i pekare d.o.o. i tvrtka Libusoft Cicom d.o.o.

‘Oni će nesebično donirati sredstva da djeca u vrtićima i školama imaju gdje ostavljati svoje stvari na siguran i na lijep način. Vjerujem da će i to unaprijediti boravak djece u školama i vrtićima i olakšati rad djelatnicima tih ustanova’, zaključila je gradonačelnica.

Koliko su ormarići u vrtićima stari posvjedočile su i ravnateljice dječjih vrtića Sisak Novi i Sisak Stari, Ljubica Ivšić i Nataša Andučić, koje trenutne ormariće pamte još iz dana kad su počele raditi u svojim vrtićima.

‘Garderobni ormarići slika su i vrtića jer je to ono što roditelji vide čim uđu u vrtić. Hvala donatorima, koji su nam i do sada pomagali pri uređenjima naših prostora, a sad će pripomoći da budu još ljepši’, jednoglasno su komentirale ravnateljice.

Sponzorima i Gradu Sisku zahvalile su se i ravnateljice osnovnih škola Bogdanka Prelošćan i Željka Birač naglašavajući kako će to osnovnoškolcima biti od velike koristi.

najčitanije