Novi izgled Trga 22. lipnja

nv

261020211635289048.jpeg

povezane vijesti

Sisak je ovog ljeta dobio nekoliko novih parkirališta, a jedno je upravo dovršeno i na Trgu 22. lipnja. Ondje je ovoga tjedna uređeno i dječje igralište, čime je taj dio grada poprimio sasvim novo lice.

Oko 1000 kvadrata nove ceste i parkirališta dobili su stanari okolnih zgrada. Ovakvim uređenjem izgubljen je dio zelene površine, ali je dobivena cesta za prilaz zgradama i 550 kvadratnih metara prostora za parkiranje. Inicijativa je to samih stanara na koju su reagirali i vijećnici Hrvatskih laburista.

„Uočili smo zajedno u suradnji s građanima, kako nedostatak parkirališta, tako i igrališta, koje je usporedno s parkiralištem izgrađeno. Ujedno očekujemo, kao dio te inicijative, i izgradnju parka za pse.“, rekao je Ivan Mlinarić, gradski vijećnik Hrvatskih laburista.

I zamjenik gradonačelnice Marko Krička zadovoljan je radovima. Ističe kako je na mjestu sadašnjeg parkirališta bilo blato, a ova investicija od 270 tisuća kuna podigla je komunalni standard građana.

Trg-22-lipnja---Uredjenje-02

Radovima, s druge strane, neki od stanara nisu zadovoljni. Nisu sigurni da ima mjesta za automobile svih stanara, a ispred svih osim jedne od zgrada napravljen je širi prilaz ulazu u zgradu te su postavljeni žljebovi za odvod vode. Na reakciju i upit jedne od stanarki zgrade bez proširenog prilaza, dogradonačelnik Krička obećao je da će se i taj prilaz ipak uskoro proširiti.

najčitanije