Novi digitalni tlakomjer i vaga za Interni odjel sisačke bolnice

imp

261020211635285558.jpeg

Krajem rujna ove godine u organizaciji Rotary kluba Sisak održana je akcija “Odbojka u srcu” kojom je obilježen Svjetski dan srca.

“Akcija je bila uspješna i ukazala je našim građanima na važnost prevencije srčanih bolesti, a kroz turnir u sjedećoj odbojci građani su imali priliku upoznati ovaj sport i mogućnost da i osobe s invaliditetom mogu biti sportaši, uspješni i živjeti zdravije” – kazala nam je dr.sc. Diana Balenović predsjednica sisačkog Rotary kluba dodajući kako je u akciji organizirano kardiovaskularno savjetovalište u kojem su naši sugrađani, posjetitelji akcije imali priliku izmjeriti svoj kardiovaskularni rizik i dobiti korisne informacije od liječnika i medicinskih sestara, zaposlenika OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak.

“Rotary klub Sisak je iz sredstava koja su osigurali sponzori akcije, Sisačko-moslavačka županija i Grad Sisak, nabavio digitalni tlakomjer i vagu s visinomjerom i mogučnošću izračunavanja indeksa tjelesne mase.” – rekla je Balenović.

Promicanje zdravlja i sporta Rotary klub Sisak pokazuje i kroz akciju “Plivački maraton” koja se održava u veljači svake godine, a koja je namijenjena prikupljanju sredstava za liječenje infekcije Polio virusom i suzbiijanje nove svjetske epidemije.

najčitanije