Novi asfalt u Velikom Svinjičkom za razvoj Donje Posavine

mradenovic

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček jučer je obišla mjesto Veliko Svinjičko u kojem su ovih dana završeni radovi na postavljanju novog asfalta. Riječ je o drugoj fazi radova u naselju, a posljednja je planirana za iduću godinu.
„Zadovoljstvo mi je što smo ispunili obećanje i ove godine realizirali drugu fazu ceste. Prvu smo, podsjećam, napravili prošle godine, od same oznake do naselja Svinjičko. Ove godine smo u dužini 3,4 kilometra napravili novi asfaltni sloj širine 4,5 metra. Ovo je, što se tiče Grada Siska, u ovoj godini najveća investicija u ceste s uloženih 2,5 milijuna kuna. Drago mi je da su i mještani Donje Posavine prepoznali značaj ove prometnice i prepoznali naša nastojanja da izvršimo ono što smo obećali. Svi su oduševljeni, posebno vozači Auto prometa koji ovdje voze, ne samo mještane, nego i školsku djecu jer djeca od 1. do 4. razreda idu ovdje u školu, a od 4. do 8. ih se vozi u područnu školu u Gušće. Stoga nam je ovo bilo važno i zbog sigurnosti mališana, ali i svih ostalih mještana kojima je život bio znatno otežan jer neki prodavači nisu htjeli voziti robu na ovo područje zbog prometnice koja je bila u katastrofalnom stanju. Velik je tu broj ljudi koji se bave stočarstvom i ratarstvom, a zbog loše ceste, roba se nije dovozila. Očekujem kad završimo i treću fazu sljedeće godine da ova cesta bude žila kucavica za Donju Posavinu,“ rekla je gradonačelnica.
20181107_122356

Prometnica je financirana sredstvima dobivenima od Županijske uprave za ceste, budući da je riječ o bivšoj županijskoj prometnici. Ovo su značajni radovi jer će, nakon treće faze Svinjičko biti sa Siskom povezano sa dvije strane. Donja Posavina sada će biti otvorena za dostavljače, cikloturizam i sve one koji na dom području žele raditi, poslovati. Zbog blizine autoceste, očekuje se da ovo postane frekventna prometnica.
U obilasku nove prometnice, gradonačelnici se pridružio i zamjenik Ivica Rendulić, mještani te gradski vijećnik i član Mjesnog odbora Veliko Svinjičko Ivica Grgurić.
„Ova cesta donosi nam bolju kvalitetu života. Možemo reći da smo na cestu čekali gotovo dvadeset godina, a sada može jačati gospodarstvo, turizam i mogu se potaknuti mladi da ostanu ovdje,“ naglasio je Grgurić.
VELIKO-SVINJIČKO-ASFALTIRANJE-07

foto: Grad Sisak

najčitanije