Nove medalje za sisačke karatiste

st

Karate natjecanja nastavljena su u subotu, 15. listopada, na tradicionalnom 16. memorijalu “Slavko Krivski”- Karate Darfest Croatia 2016 u Daruvaru.
Na natjecanju, koje je ove godine okupilo 447 natjecatelja iz 49 kluba iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske, nastupila su i četiri člana Športskog karate kluba SISAK, Luka Crnković, Klara Balog , Matea Bašić i Mihael Crnković.
U konkurenciji mlađih učenika kataša nastupio je Mihael Crnković koji se i na ovom natjecanju okitio medaljom, ovog puta brončanog sjaja. U konkurenciji katašica učenica nastupila je Klara Balog koja je propustila priliku osvojiti treće mjesto izgubivši meč u repasažnoj borbi koja je osiguravala broncu.
U nešto starijoj konkurenciji natjecateljica mlađih kadetkinja nastupila je Matea Bašić. Ona je na ovom natjecanju ostala bez uspješnog rezultata, ali sa novim iskustvom na službenim natjecanjima Hrvatskog karate saveza.
Zadnji predstavnik Športskog karate kluba Sisak u Daruvaru bio je Luka Crnković, koji je nastupio u dvije konkurencije kataša. U prvom nastupu u konkurenciji kataša mlađih kadeta i na ovom natjecanju je pokazao da mu je na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske napravljena nepravda, jer je ponovo na službenom turniru Hrvatskog karate saveza pobijedio prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske i superiorno osvojio 1. mjesto. Nešto kasnije Luka je svoju kvalitetu pokazao i starijoj kategoriji, gdje je u međunarodnoj konkurenciji i konkurenciji najboljih kataša kadeta iz hrvatskih karate klubova osvojio odlično 3. mjesto.
Novi nastup članova Športskog karate kluba Sisak je slijedeći vikend u Križu na 2. Kupu Rudolf Perešin.

najčitanije