Nova vrtićka skupina i sportska dvorana u vrtiću Bubamara

mradenovic

261020211635232074.jpeg

Na vrtićkom objektu Bubamara u Ulici Ivana Meštrovića u tijeku su radovi na proširenju koje su danas obišle ravnateljica DV Sisak Stari Tihana Kokanović i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

”Nadogradnja dvorane i dječje skupine uvelike će poboljšati kvalitetu rada vrtića. Sa skupinom dobivamo povećanje kvote za upis djece, što je na opće veselje svih. Sportska dvorana razvit će sportske navike kod djece, a to nam je jedan od primarnih ciljeva u vrtiću”, rekla je ravnateljica Tihana Kokanović.  Dječji vrtić Sisak Stari trenutno broji 30 odgojnih skupina te se, kako kaže ravnateljica, uvijek traži mjesto više. Radovi na vrtiću trebali bi biti gotovi početkom pedagoške godine.

Dograđeni dio vrtićkog objekta sadržavat će dvoranu, prostor za još jednu odgojnu skupinu te vezni hodnik sa sanitarijama i garderobom. Ovo je još jedan u nizu gradskih projekata sufinanciran od nadležnog Ministarstva. U ovom slučaju riječ je o Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji sufinancira iznos od 831.778,00 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 2.070.190,00 kuna.

dav    20190715_103710

”Radovi napreduju željenom dinamikom i očekujemo da će u rujnu biti gotovi. Osim dodatnih smještajnih kapaciteta za još jednu vrtićku grupu, ono što me posebno veseli je sportska dvorana jer nam je želja u svim vrtićima krenuti sa tzv. ‘sportskim vrtićkim programom’.  Ono što nam kineziolozi i Školski sportski savez govore je da djeca dolaze u osnovne škole, a da ne znaju trčati, hvatati loptu. Igranje uz računalo i slab boravak na igralištu uzelo je svoj danak. Zato nam je želja već u vrtiću krenuti s odgovarajućim vježbama  i već u najranijoj dobi kvalitetnom motorikom riješiti sve eventualne moguće probleme te stvoriti male sportaše rekreativce koji će osvjetlati naziv grada Siska – Europskog grada sporta”,  rekla je gradonačelnica te dodala:

”Ovaj tjedan dolazi stolarija, nakon toga slijede obrtnički radovi, a onda fasada i sve ono što je potrebno da se objekt završi do kraja. Dogradnja Bubamare, zajedno s vrtićem Sunce za kojeg se žurimo da bude gotov u rujnu, trebalo bi znatno unaprijediti smještajne kapacitete grada Siska. Kada pogledate da smo završili vrtić Različak, u Bubamari proširujemo kapacitete i da je u pripremi dokumentacija koja će na jesen biti gotova za novi odgojno-obrazovni kompleks u Galdovu gdje proširujemo kapacitete osnovne škole i radimo potpuno novi vrtić, sigurna sam da će za dvije godine Grad Sisak, za razliku od drugih gradova u Hrvatskoj, zaista imati i više nego dovoljno kapaciteta za sve predškolce, ali i kvalitetne uvjete u manjim skupinama koje će omogućiti da se svaka odgojiteljica posveti djeci” kaže gradonačelnica te dodaje kako se, obzirom na sve radove u sisačkim vrtićima, cijene neće mijenjati.

”Cijena vrtića se neće mijenjati na radost i roditelja i nas. Sve što radimo, radimo samo kako bi povećali standarde kako bi roditelji bili bezbrižniji, ali prije svega imajući na umu mališane”, poručila je Ikić Baniček.

Radovi na vrtićkom objektu Bubamara počeli su početkom travnja, ali izvođač je imao više kišnih nego radnih dana.

”Imali smo vrlo kišno proljeće, travanj i svibanj s više kišnih nego radnih dana, kada smo krenuli sa zemljanim radovima, izradama temelja. Sada imamo dobre vremenske uvjete, konstrukcija je podignuta, napravljene su instalacije, a ovaj tjedan očekujemo postavu stolarije. Idući tjedan krećemo s unutarnjim radovima, a paralelno s tim krećemo s postavljanjem fasade. U sljedećih mjesec i pol dana očekujemo dobre uvjete i završetak svih radova predviđenih projektom”, rekao je Tomislav Kurilić, voditelj gradilišta, u ime tvrtke Hidroelektra Čikara.

najčitanije