Nova Solidarnost:"Mađari i mađaroni su radnicima Ine i građanima RH "čestitali" Dan neovisnosti!"

imp

Nezadovoljstvo zbog prijevoza nafte izrazio je i sindikat Nova Solidarnost, nazvavši to novim udarom na Sisak i sisačku rafineriju, ali i na institucije države, zbog čega traže istragu i kazne za odgovorne.
“Noćas je pod okriljem noći, suprotno odluci aktualnog ministra gospodarstva Tomislava Panenića, prevezena domaća nafta iz Graberja Ivanečkog u Rijeku. Još početkom 7. mjeseca smo upozorili na sve opasnosti i suludost ovakvih akcija, te smo nekoliko dana poslije u Ministarstvu gospodarstva održali sastanak sa g. Panenićem, hrvatskim članovima Nadzornog odbora Ine i Uprave Ine uz prisustvo svih sindikata koji djeluju u Ini.
Kukavički, bez obavijesti javnosti ili struktura u Ini, kompozicija od 12 željezničkih cisterni je ipak prevezena u rafineriju u Rijeci. Noćas su Mađari i mađaroni pokazali koliko cijene našu neovisnost i to baš na njeznu 25-ogodišnjicu.
Smatramo ovo novim udarom na Sisak, ali i na institucije Republike Hrvatske. Zahtjevamo hitnu istragu i kažnjavanje odgovornih. Da li je ovo potez koji naglašava dobre odnose međudioničara, partnera u Ini, mađarskog MOL-a i RH?
Poštovani građani Republike Hrvatske čestitamo Vam Dan neovisnosti, sa vrlo logičnim pitanjem; jesmo li neovisni ili do kada ćemo biti?” – stoji u priopćenju Sindikata Nova Solidarnost kojeg potpisuje predsjednik Predrag Sekulić.

najčitanije