Nova školska godina – u sisačkim osnovnim školama 373 prvašića

mradenovic

261020211635230758.jpeg

Počela je nova školska godina, a u devet sisačkih osnovnih škola u školske klupe sjelo je 3.063 učenika. Iako se u cijeloj državi nastavlja trend pada broja prvašića, u Sisku to nije slučaj jer su u ovoj školskoj godini upisana 373 prvašića u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 372.
Prvog dana škole, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček posjetila je Osnovnu školu Viktorovac u kojoj je proširen produženi boravak te su adaptirane svlačionice i kupaonice
”Nakon niza godina, u ovoj školi obnovljen je pod sportske dvorane, uređene su svlačionice i omogućili smo ono što su roditelji tražili proteklih godina, a to je da produženi boravak bude većeg kapaciteta. Time će od sada učenici i trećih i četvrtih razreda moći koristiti produženi boravak” naglasila je gradonačelnica.
U novu školsku godinu u novom ruhu ulazi i OŠ Sela u kojoj su u potpunosti završeni radovi na energetskoj obnovi. Radovi su počeli sredinom veljače postavljanjem toplinske izolacije na sportskoj dvorani te toplinske izolacije i hidroizolacije vanjskih zidova u tlu s prednje strane škole. Na objektu je zamijenjena stolarija, ugrađena je štedljiva rasvjeta, napravljena je toplinska izolacija ovojnice i krovišta te je ugrađena peć na pelete čime će se ostvariti znatna ušteda na grijanju. Ljeto se iskoristilo i za građevinske radove u OŠ Braća Ribar gdje se radilo na adaptaciji sanitarnih čvorova.
”I u ovoj školskoj godini nastavljamo s Healthy Meal Standardom što znači da će se u školskim kuhinjama pripremati zdravi i kuhani obroci, drago mi je što nastavljamo s provođenjem građanskog odgoja, a veseli me i što smo i u OŠ Braća Ribar adaptirali sanitarne čvorove. Podsjećam kako smo zahvaljujući gradskom i državnom proračunu za sve sisačke osnovnoškolce osigurali knjige. Ministarstvo znanosti i obrazovanja kupilo je udžbenike, a Grad Sisak radne bilježnice, likovne mape, kutije za tehnički odgoj i zemljopisne atlase. Mislim da će to biti jako dobar start za sve sisačke osnovnoškolce kojima želim ugodan prvi dan škole,”zaključila je gradonačelnica.

najčitanije