Nova rasvjeta na sisačkim ulicama

st

261020211635254583.jpeg

Grad Sisak povukao je oko 1. 600.000 kuna od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za novu led rasvjetu u ukupno 6 ulica na području Zelenog brijega, Centra, Capraga i Siska Novog. Sad je zaživio i 28 milijuna kuna vrijedan projekt cjelovite rekonstrukcije javne rasvjete u gradu Sisku u sklopu kojeg će 9000 starih lampi na području cijelog grada također biti zamijenjeno novom led učinkovitom rasvjetom. Ugovor s izvođačem je potpisan u studenom prošle godine, a izvođač je dužan do kraja svibnja sljedeće godine zamijeniti sve stare lampe na području grada Siska i okolnih naselja.
‘Prije mjesec dana je krenula zamjena u Strossmayerovoj, ovaj tjedan su bili u Tina Ujevića i Maka Dizdara, potom se ide u Gundulićevu, Zibelsku i Cesarčevu. Već 2. lipnja očekujemo početak zamjene rasvjete u raskrižju Fisrovićeve s Ulicama Ivana Kukuljevića Sakcinskog i Ive Rukavine Siđe, a slijedi i raskrižje Kukuljevićeve i Starčevićeve te Fistrovićeve i Tesline’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, dodajući kako je plan riještiti sve u godinu dana.
‘Kroz godinu dana želimo imati nove, moderne lampe uz uštedu od 85% i da se za to ne angažiraju nikakva dodatna sredstva, već da se projekt financira iz ušteda’, rekla je Ikić Baniček.