Nova parkirališta u Sisku

st

261020211635271167.jpeg

Započeli su radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog, kod zgrade bivše Komande. Dosadašnjih gužvi, koje se i inače stvaraju na divljim, neoznačenim parkiralištima, sad više ne bi trebalo biti. Gradilište je danas obišla i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Grad se polako pretvara u veliko gradilište. Za 70 dana ova blatna i šljunčana površina postat će funkcionalno parkiralište s 44 mjesta i 3 mjesta za invalide’, rekla je gradonačelnica.
U tijeku je i izgradnja parkirališta u Ulici A. B. Šimića, gdje su predviđena 52 parkirališna mjesta i 3 mjesta za invalide.
Ove godine planirano je još uređenje i izgradnja parkirališta u ulicama Gustava Krkleca, Ivana Meštrovića, u Odranskoj, u Rimskoj iza knjižnice, u Frankopanskoj u sklopu uređenja trga preko puta Dunavskog lloyda te u Bakranovoj u sklopu druge faze radova na toj ulici.
Parkiralište u Kukuljevićevoj će se naplaćivati, a gradonačelnica je najavila i kako će od Gradske tržnice zatražiti da parkiralište kod placa bude besplatno samo prvih sat vremena, kako bi se rasteretilo i kako bi svi mogli obaviti što trebaju bez stresnog kruženja u potrazi za parkirnim mjestom.

najčitanije