Nova Ekonomska škola gradit će se na zaobilaznici, odmah uz Strukovnu školu Sisak

imp

Ekonomska škola Sisak

Jedan od ključnih projekata u Sisku je gradnja Ekonomske škole. Po prvi puta u povijesti, ističe župan Ivan Celjak, učenici Ekonomske škole Sisak nastavu će pohađati u vlastitoj zgradi i neće više biti podstanari.

 

Novu matičnu školu trebala bi dobiti na sisačkoj obilaznici, u susjedstvu Strukovne škole.

Uskoro završava glavni projekt i gradit ćemo Ekonomsku školu kraj Strukovne škole na zaobilaznici. Očekujemo raspisivanje nabave za izvođenje radova krajem ove ili početkom iduće godine. Očekujemo da će se radovi odvijati dobrom, brzom dinamikom i da ćemo vratiti naše učenike, odnosno da ćemo po prvi puta osigurati za Ekonomsku školu Sisak njihovu vlastitu zgradu.“, najavio je gostujući u programu Radio Siska župan Ivan Celjak.

 

Učenici Ekonomske škole Sisak, čija je zgrada stradala u potresu, od školske godine 2021./2022. nastavu pohađaju u adekvatnom prostoru već prilagođenom potrebama održavanja nastave – Srednjoj strukovnoj školi ”Kotva” u Sisku.

 

Ekonomska škola Sisak ima 40 zaposlenika i 244 učenika u dva obrazovna programa – ekonomist i poslovni tajnik.

 

Podsjetimo, privremeno rješenje za Ekonomsku školu Sisak, od potresa do kraja školske godine, bio je prijevoz učenika u 20-ak kilometara udaljenu Martinsku Ves.

najčitanije