Nova edukativna slikovnica za male Siščane

st

Lana i Nina prvo su naučile kako se ponašati u autobusu, a sad znaju i da trebaju biti odgovorni sudionici u prometu na svojim najčešćim prometalima – biciklima.
Svoje će znanje prenijeti i na svoje vršnjake iz sisačkih vrtića. Napravit će to kao glavne junakinje slikovnice ‘Lana i Nina – sigurno u prometu’, koja je danas na pješačkoj zoni predstavljena djeci iz Dječjeg vrtića Sisak Novi.
‘Slikovnica je nastala zato što djeca jako rano postaju sudionici u prometu, a ne poznaju prometna pravila, znakove, kako se zaštititi u slučaju pada i slično. Cilj je povećati njihovu sigurnost edukacijom te spriječiti padove i lomove’, rekla nam je to autorica Branka Jurišić nakon što je s najmlađima ‘prošla’ kroz ključne stvari iz slikovnice. Sve se to događalo ispred dječje knjižnice u Kranjčevićevoj, gdje su im se na predstavljanju pridružili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i dogradonačelnik Marko Krička, koji su, u društvu Lane i Nine, biciklima stigli iz Gradske vijećnice.
‘Imamo veliki broj biciklističkih staza, no to ništa ne vrijedi ako sudionici u prometu ne poštuju pravili. Naravno, slikovnica je prvenstveno namijenjena djeci, no dobro će doći i starijima koji su odrastali u vremenima dok nije bilo biciklističkih staza, a ni toliko gustog prometa’, rekla je gradonačelnica. A obzirom da se format slikovnice pokazao kao dobra metoda edukacije najmlađih, u planu je još jedna, nešto drugačijeg sadržaja.
‘Uskoro izlazi slikovnica o Ciglarskoj grabi u kojoj će biti navedene najvrijednije biljne i životinjske vrste koje tamo obitavaju. Želimo djeci od malih nogu usaditi ljubav prema prirodi i svijest o zaštiti okoliša’, zaključila je gradonačelnica.

najčitanije