Nenasilje od vrtićke dobi

st

Da nasilje ne toleriramo poručili su i klinci iz dječjeg vrtića Sisak stari koji su jutros na Gradskoj tržnici Kontroba obilježili Dan ružičastih majica. Važnost prevencije bilo kakvog nasilja istaknula je Tihana Kokanović, ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Stari.

‘Svjedoci smo svakodnevno sve većeg broja slučajeva nasilja, pogodtovo među djecom. Vrtić, kao prva karika odgojno-obrazovnog sustava, pravo je mjesto da se to osvijesti. To radimo stalno kroz razne aktivnosti, ovo je samo jedan dan tijekom kojeg to i obilježimo na poseban način’, rekla je Kokanović.

Ekipi iz vrtića pridružila se i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček jer nasilje, kaže, nije prihvatljivo ni u kojoj dobi, ni u kojem kontekstu.

‘Dan ružičastih majica smo i simbolično obilježili s vrtićancima. Neki dan sam na dječjem gradskom vijeću porazgovarala s djecom vijećnicima o toleranciji. Danas ukazujemo na nultu stopu tolerancije prema nasilju, prije svega među vršnjacima, no, sudeći po nekim nedavnim događanjima u Hrvatskoj, i mi odrasli bi trebali imati neke dane koji bi nas trebali podsjećati da budemo tolerantni prema osobama koje su drugačije. Nikakvo nasilje, ni fizičko ni verbalno nije prihvatljivo’, zaključila je gradonačelnica.

najčitanije