Nedžadu Fetiću određen jednomjesečni istražni zatvor

Policija Traka

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 58-godišnjem ubojici iz Siska Nedžadu Fetiću. Ranije je Fetić ispitan u Županijskom državnom odvjetništu u Sisku gdje je utvrđeno da motivi napada ostaju otvoreni.
Odvjetnik optuženog po službenoj dužnosti Danko Kovač rekao je za što se sve tereti 58-godišnjak:
“O motivima je prerano čak nema ni u opisima kaznenih djela za koja ga se tereti. Tereti ga se za jedno kazneno djelo ubojstva, za četiri kaznena djela pokušaja ubojstva od kojih su dva produljena kaznena djela. Tereti ga se za neovlašteno posredovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, tu imamo dva produljena kaznena djela.”
Kako je navedeno na službenoj stranici ŽDO-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 58-godišnjak počinio navedena kaznena djela tijekom večernjih sati 1. srpnja 2023., u Capraškim Poljanama, odnosno u cilju da liši života svoje susjede, hicima ispaljenima iz puške nepoznate marke usmrtio žensku osobu i pokušao usmrtiti muškarca, kao i da je hicima ispaljenima iz te puške pokušao usmrtiti još pet osoba. Osnovano se sumnja da je pristajući ugroziti tjelesni integritet pet osoba, općeopasnom radnjom i sredstvom izazvao opasnost za život i tijelo ljudi, odnosno iz navedene puške ispalio prema njima nepoznat broj hitaca svjestan da ih time može ugroziti, kao i da je požarom (dvije kuće, osobni automobili) izazvao opasnost za život i tijelo ljudi i imovinu većeg opsega. Osnovano se sumnja da je u svojoj kući neovlašteno posjedovao vatreno oružje i eksplozivne tvari čije je posjedovanje građanima zabranjeno (automatska puška, poluautomatska puška, ručna obrambena bomba).
izvori: Media servis, dorh.hr

najčitanije