Natjecanje Croatian Makers ligi

ibb

S nastavkom školske godine, od ponedjeljka 15. siječnja nastavlja se i natjecanje u Croatian Makers ligi za učenike osnovnih škola. Radi se o natjecanju koje će potrajati do kraja školske godine, a odvija se u sklopu projekta Croatian Makers kojeg je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih, a u Sisku ga provodi Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak.

Učenici koji su se prijavili za natjecanje, a ukupno ih je 16, od sljedećeg će tjedna imati redovite radionice robotike na kojima će se pripremati za nastavak natjecanja, a o terminima će knjižnica obavijestiti roditelje.

Natjecanje u Croatian Makers ligi podijeljeno je u dvije kategorije, za učenike od prvog do petog i od 6. do 8. razreda. Natjecanja, na kojima učenici uz pomoć informatičara rješavaju zadatke poput praćenja crte, pronalaženja izgubljenog prijatelja, izbjegavanja prepreka i slično, odvijaju se jednom mjesečno. Prvo kolo održano je u prosincu, do kraja ove sezone natjecanja bit će ukupno 5 kola, a svi sudionici koji sudjeluju u bar četiri kola na kraju natjecanja dobit će mBotove u trajno vlasništvo.

A da bi edukativno – zabavno druženje s novim tehnologijama u sisačkoj knjižnici bilo što dostupnije i školarcima koji nisu sudionici ovog natjecanja, s nastavkom školske godine u Dječjem odjelu knjižnice nastavit će se i radionice robotike i programiranja, u koje se mogu uključiti svi mali članovi knjižnice. 24. siječnja u 18 sati u Dječjem odjelu knjižnice održat će se prvi termin radionice ”Dok se igram, programiram”. Na radionicu su dobrodošli svi zainteresirani i prethodna prijava za sudjelovanje nije potrebna. Svi termini ovih radionica, koje će se odvijati do kraja školske godine, bit će objavljeni na Facebook stranici sisačke knjižnice.

najčitanije