Nastavljaju radovi na rekonstrukciji atletske staze

mradenovic

261020211635209956.jpeg

U listopadu prošle godine počela je obnova atletske staze na Gradskom stadionu. U sklopu rekonstrukcije, završene su pripremne radnje za asfaltiranje, kao i iskop za drenažu i odvodnju. Trenutno se postavljaju rubnjaci uz buduću stazu. Nakon postavljanja asfalta slijedi postavljanje tartan podloge. Ukupna vrijednost radova je 3.3 milijuna kuna, a Središnji državni ured za šport sufinancira 630 tisuća kuna.

Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon njegove realizacije, nova staza će se koristiti za treninge i natjecanja na razini gradskih, županijskih, državnih, ali i zahtjevnih uvjeta međunarodnih natjecanja do razine europskih prvenstava za seniore i seniorke. Sisački atletski klub trenutno broji 90 registriranih trkača, ali i velik broj rekreativaca.

Sisak je u svibnju 2019.godine prvi puta organizirao polumaraton. Obzirom na velik broj natjecatelja, sisačkim ulicama i ove će se godine trčati polumaraton, kao i utrka građana na 5 kilometara. Prijave su u tijeku. Zasad je prijavljeno više od 200 natjecatelja, utrka će se održati 24.svibnja.

Na rekonstruiranom objektu svoje će programe realizirati Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupne koje realiziraju programske aktivnosti iz područja atletskog sporta.

najčitanije