Nastavlja se uređenje drvoreda u Rimskoj, Lađarskoj i Tomislavovoj

mradenovic

261020211635230837.jpeg

Sisački Komunalac nastavlja sa zamjenom drvoreda u kojima stablima zbog ljetnih olujnih nevremena te narušenog zdravstvenog stanja  – pucaju grane ili se izvaljuju iz korijena. Nakon oluje početkom srpnja počelo je uređenje drvoreda u Rimskoj.

„Sigurnost imovine i ljudi je došla u pitanje. Par nevremena koje smo imali pokazala da su drveća, koja su naizgled zdrava, ipak  dosegla svoj životni vijek. U nekoliko faza i nekoliko godina želimo zamijeniti taj drvored. Ove godine planski smo srušili nekoliko stabala, a za rušenje nekih su nas oluje i vremenski uvjeti prisilili, odnosno ubrzali radovi. Kada se sruši takvo drveće, vidi se da su iznutra šuplja i trula i da je zbilja došlo vrijeme da se stabla uklone“, kaže direktor Komunalca Goran Groš.

Kako bi se ubuduće smanjila materijalna šteta koju uzrokuje pad plodova na parkirane automobile, nova stabla kestena u Rimskoj ulici neće imati ploda.

„Odmah idemo sa novom sadnjom. Mijenjamo i vrstu. Sadit ćemo kesten bez ploda, obzirom da se ispod nalazi parkiralište“, dodaje Groš. Ranije ove godine završena je i zamjena crvenolisnih šljiva u Branimirovoj ulici, koje su, također radi opadanja ploda na nogostup i prometnicu bile značajan problem. Osim drvoreda u Rimskoj, u planu je i nastavak uređenja drvoreda u Tomislavovoj ulici.

„Prošle godine smo krenuli, ove ćemo nastaviti drvored u Tomislavovoj. Lani smo ga uredili do kružnog toka, a ove godine nastavljamo dalje tako da će se i tamo novi drvored brzo primiti. U planu je i drvored u Lađarskoj gdje će se ukloniti nekoliko stabala koji predstavljaju opasnost. Nastojimo da za svako srušeno stablo, odmah posadimo barem jedno, ako ne i više novih stabala“, zaključio je Groš.

najčitanije