Naši srednjoškolci sudjeluju na međunarodnom projektu u poljskom gradu Leszno

imp

Gimnazija Sisak i Srednja škola Petrinja zajedno sudjeluju u međunarodnom projektu Community Animators Backpack – developing tools for community development. U sklopu Erasmus+ projekta krajem studenog naši školarci odlaze u poljski grad Leszno. Uz učenike na edukaciji sudjeluju profesorice likovne umjetnosti Marijana Milas i Ljiljana Lekanić Kljaić.
Tamo će zajedno s kolegama, njih 30, koji dolaze iz deset zemalja Europe raditi na projektu kojem je cilj poučiti sudionike metodama animacije u radu s mladima, primjenjivim u različitim sferama života i rada, u kontekstu promocije socijalne inkluzije mladih s lošim materijalnim stanjem, migranata, izbjeglica, neobrazovanih u sferi stranih jezika ili novih tehnologija i sl.
Edukacija se zasniva na eksperimentalnim i neformalnim metodama učenja koji uključuju, primjerice, likovnu umjetnost – koristeći eko reciklirajuće materijale, oslikavanje ili modeliranje, ali i različite druge primjere dobre prakse i neformalnog obrazovanja. Jedan od ciljeva svakako je uspostaviti međusobnu suradnju i partnerstvo u budućim projektima.
Jedan od zadataka sudionika će biti predstaviti na interkulturalnim večerima svoju zemlju, županiju, grad, školu ili udrugu na originalan način, prezentacijom gastronomskih specijaliteta, glazbe, tradicionalnih plesova ili igara, zanimljivosti, priča i slično. Nakon edukacije sudionici trebaju implementirati stečena znanja u buduće programe ili projekte.
Srednja škola Petrinja prezentirat će u Poljskoj dio svog asortimana iz praktikuma prehrane, a sisački gimnazijalci će izraditi suvenire namijenjene za poklone međunarodnoj ekipi. Pomoć je ponudila i jedna kreativna baka iz Doma za starije i nemoćne Sisak, koja će isplesti male torbice sa hrvatskim grbom.

foto – facebook Marijana Milas

najčitanije