Nakon sinoćnjeg nevremena 20-ak vatrogasnih intervencija

imp

Zbog olujnog nevremena koje je na području Sisačko – moslavačke županije započelo sinoć oko 22.30 sati i trajalo do ponoći, Županijski centar 112 zaprimio je više dojava iz Siska, Petrinje i Kutine o poplavama u stambenim objektima i na prometnicama, izvijestili su iz Ravnateljstva civilne zaštite RH.

 

U naseljima Joševica, Maja i Dvorišće stabla su se srušila na prometnice, a u Dvorišću i betonski stup Elektre. U mjestu Orleković na promenicu D36 srušio se bor.
Na intervencije su izašle komunalne službe, vatrogasci JVP Sisak, JVP Petrinja, dobrovoljna vatragasna društva, komunalne službe te timovi HEP-a, Cesta Sisak i nadležnih policijskih postaja.

 

Na području županije zabilježena je 21 tehnička vatrogasna intervencija prouzročena posljedicama jakog nevremena praćenog jakom kišom i vjetrom. Na intervencijama je bilo je kumulativno angažirano oko 70 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila, a vatrogasci su radili na uklanjanju stabla i granja na prometnicama, sanaciji krovišta kuće, ispumpavanju podruma, poslovnih prostora i kuća.

najčitanije