Najstarija korisnica Doma za starije i nemoćne osobe proslavila 102. rođendan!

nn

U Domu za starije i nemoćne osobe Sisak danas je bilo posebno živo i veselo jer se puhalo u 102 svjećice. 102. rođendan proslavila je Ana Svrabić, najstarija korisnica sisačkog Doma za starije i nemoćne osobe.

“Ja sam sve jela, radila u Lovačkom rogu u kuhinji, voljela sam plesati puno i pjevati, putovati, imam unuke i ne znam, meni je sad dobro”, rekla nam je 102-godišnja Ana koja osim ponekog Andola kad je boli glava, ne troši nikakve druge lijekove, a tajnom dugovječnosti smatra rad, rad i rad.

Rođendan su Ani, osim prijatelja i djelatnika Doma, čestitali i dogradonačelnik Marko Krička koji je izjavio: “Ana je prošle godine rekla da je savjet za dugovječnost samo raditi raditi i raditi, no ove godine je dala malo bolji savjet, a to je da ujutro treba popiti jedan mali konjak. Tako da se vjerojatno treba držati kombinacije, raditi i ujutro popiti jednu malu čašicu rakije”, te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je ovom prilikom rekao: “Ovo je prvi put da se susrećem s gospođom koja ima 102 godine, doživjeti te godine doista je fenomenalno, ali kad još vidite i koliko je ona vitalna, to još više oduševljava.”

Sretan 102. rođendan baki Ani želi i ekipa Radio Siska!

najčitanije