Nagrađeni savjesni vozači

mradenovic

Postaja prometne policije Sisak, Grad Sisak i Autoklub Sisak krajem svibnja organizirala su akciju Dan ljubaznosti u prometu u  sklopu koje su pripadnici prometne jedinice mladeži na pet sisačkih raskrižja nadzirali poštivanje prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima, a u cilju poticanja tolerantnih odnosa između vozača i pješaka.

„Evidentirano je 778 vozila  od kojih je 580 vozača propustilo, dok 198 vozača nije propustilo pješake, dakle, 25,44 % vozača nije propustilo pješake. Evidentirali smo i 20 vozača koji nisu kažnjavani u zadnjih 10 godina“, kaže Mario Tkalčić iz Postaje prometne policije Sisak.

Danas su u Autoklubu Sisak stoga pripremili svečano uručenje nagrada za one koji poštuju prometna pravila.

„Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji, a posebno vozačima koji su se pokazali najboljima od najboljih. Vjerujem da ste odgovorni vozači i u ostatku godine. U prometu treba sve više opreza, usprskos policiji i autoškolama, čini mi se da je sve više neodgovornih vozača. Baš zato danas želimo prigodnim poklonima iskazati zahvalnost što ste oprezni u prometu“,  rekao je zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

Nagrađeni su Mateja Čizmić, Vesna Tačković, Ljiljana Majcan, Marija Šimanović, Ivana Luketić, Zvonimir Živković, Amir Memić, Alen Čaušević, Josip Butković i Goran Gavrić.

Prema statističkim podacima, na Trgu bana Josipa Jelačića pješacima nije stalo 13,5% vozača,na križanju Rimske i Trga Ljudevita Posavskog 31,6%, na križanju Frankopanske i Ulice S.i A.Radića 23,9 % vozača, na križanju Rimske i Ulice I.K.S nije stalo 24 % vozača, a na pješačkom prijelazu kod Gimnazije nije stalo 28,39% vozača.

najčitanije