Nagrade Grada Siska za najzaslužnije u 2016. godini

st

261020211635254425.jpeg

Dan grada osim dobre zabave svake godine znači i odavanje počasti najzaslužnijim građanima. Svečanost dodjele nagrada Grada Siska tradicionalno je početak proslave Dana grada, pa su tako i u petak u Starom gradu uručene nagrade istaknutim pojedincima i organizacijama za 2016. godinu.
I ovogodišnji dobitnici potpuno su zasluženo dobili svojih pet minuta slave, jer se radi o ekipi koja svakako čini ovaj grad bogatijim.
To su pedagog i inovator Stevče Arsoski, poznat po dugogodišnjem uspješnom radu s učenicima Tehničke škole, između ostalog i po projektu Soela koji svake godine donosi dah budućnosti na sisačke ulice.

nagradae grada siska2

Nagradu Grada Siska odnijela je i Češka beseda Sisak, što je vrhunac njihovog rada nakon što je nedavno njihova predstava ‘Novi doživljaji dobrog vojnika Švejka’ izabrana među tri najbolje predstave 57. Festivala hrvatskih kazališnih amatera.
Nagrada je otišla i na policu Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić, koji već dugi niz godina njeguje hrvatsku kulturnu baštinu.
Uz nagrade dodijeljene su i Pohvale – za angažman u turizmu dobio ju je Nikica Pirc, zbog angažmana u području ekologije i radu s djecom jedna je pripala Športsko ribolovnoj udruzi Metalac dok je Zahvalnica za zasluge u tehničkoj kulturi uručena Ani Majić, učiteljici Tehničke kulture u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog.
Posebnu snagu, naravno, uvijek imaju i nagrade za životno djelo. Jedna takva posthumno je za pedagoški i društveni angažman dodijeljena Davorki Ljubičić, a drugi laureat je filozof i pjesnik Nikola Tadić.

nagradae grada siska4

Glazbeni dio programa upotpunili su učenici Glazbene škole Fran Lhotka, ženski vokalni sastav Lađarice i Damir Kukuruzović Django Group.

nagradae grada 3