Nada SM iz Siska odlazi s još jednim naslovom

st

Sisačko baseball igralište “The Nest” u Vrbini ugostilo je tijekom vikenda najbolje hrvatske momčadi na finalnom turniru Kupa Hrvatske, u kojem su Sisak Storks pokušali ostvariti što bolji rezultat, nakon propuštene sezone u prvenstvu.
Nedostatak vlastitih igrača Sisak je nadoknadio dovođenjem nekoliko “veterana” iz Karlovca i Zagreba, a neigranjem karlovačke Olimpije i nekoliko mlađih igrača iz Karlovca pristupilo je Storksima.
Po imenima je sisački sastav obećavao dobar rezultat, no zbog privatnih obaveza svi novopridošli igrači nisu mogli nastupiti na Kupu.
Prvu utakmicu Storksi su igrali protiv jake Medvednice gdje je sve bilo prilično ravnopravno a u 6 iningu siščani ne iskorištavju odličnu poziciju za osvajanje bodova pri rezultatu 3:1 za Medvede. Do kraja utakmice svaka ekipa osvaja pobod pa je konačni rezultat 4 : 2 za Medvednicu.
Druga utakmica Storksa protiv Zagreba kreće odlično, radi palica i obrana i u utakmici koja o ničemu ne odlučuje Siščani do vodstva 10:0 u 6. iningu. Izmjenom bacača s nekoliko grešaka i lošim bacanjem Storksi dopuštaju povratak Zagreba u utakmicu te u 7. iningu dolazi do izjednjačenja, 10:10. Ipak Sisak malo popravlja igru i u 8. iningu vode sa 15:10. Do kraja utakmice Zagreb uspijeva smanjiti na 15-13, ali ipak na kraju pobjeda Storksa protiv 3. plasirane ekipe u PH, no i to je, nažalost, bilo nedovoljno za finale.
Kup Hrvatske na koncu osvajaju bejzbolaši Nade SM, čime su nakon osvajanja prvenstva i Interlige završili najtrofejniju sezonu u dugoj klupskoj povijesti.

najčitanije