Nacionalni dan invalida rada

imp

invalidi i dalje s ružom

U Hrvatskoj se 21.ožujka obilježava kao Nacionalni dan invalida rada. Spomen je to na 262 rudara stradalih na radnom mjestu u teškoj rudarskoj nesreći u Belgiji.
Obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada vrlo je važno upravo zbog upoznavanja i razvijanja osjetljivosti šire javnosti na prava i interese invalida rada, kako bi se ostvario visok stupanj prepoznatljivosti i ukazalo na potrebu provođenja aktivnosti prevencije nastanka novih invalida rada.

 

Udruga invalida rada grada Siska svojim članovima nastoji pomoći na različite načine. Najvažnije im je Pravno savjetovalište koje je svakodnevno dostupno u HSUIR-a, a obuhvaća pravne savjete iz raznih područja vezanih uz pitanja mirovinskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja, socijalnog osiguranja, zapošljavanja, radnih odnosa, stambenih pitanja, imovinsko-pravnih pitanja. Sastavni dio pravnog savjetovanja čini sastavljanje tužbi, žalbi, raznih podnesaka i predstavki kao i drugih usmenih i pismenih intervencija u korist zaštite invalida rada i udruga invalida rada.
Tu su naravno i razne radionice te projekt Zaželi kojim pružaju pomoć njihovim članovima starije životne dobi .

 

Udruga invalida rada grada Siska djeluje više od 500 godina i trenutno broje preko 5o0 članova, ali taj se broj iz godine u godinu mijenja.

 

Više informacija o njihovom radu možete pronaći na njihovoj web i FB stranici.

najčitanije