Načelnik policijske postaje u Sisku kazneno prijavljen zbog trgovanja utjecajem

imp

Uskok 0201

USKOK je danas priopćio da je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv načelnika Policijske postaje Sisak, muškarca rođenog 1980.godine, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem.

 

„Optužnicom se okrivljenika tereti da je, 7. listopada 2022. u Sisku, kao načelnik Policijske postaje Sisak, nakon što je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja prilikom pretraga doma i drugih prostorija koje koristi jedan osumnjičenik pronađen i oduzet mobitel, koristeći autoritet svog položaja načelnika Policijske postaje i nadređenost prema policijskom službeniku koji je provodio istraživanje, od njega zatražio da taj mobitel vrati osumnjičeniku, iako je prethodno bio upoznat da će uređaj biti dostavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku radi odluke o ishođenju naloga za pretragu.

Kad je policijski službenik ponovio da će mobitel dostaviti na Općinsko državno odvjetništvo u Sisku radi pretrage, nazvao ga je i rekao mu da ne bi trebalo raditi pretragu mobitela, već da je trebao provesti dokaznu radnju očevida i fotografirati poruke iz uređaja, što je ovaj odbio. Okrivljenik je nešto kasnije ponovno nazvao policijskog službenika i zatražio od njega da, prije ishođenja naloga i provođenja pretrage, iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policijski službenik također odbio učiniti.“, stoji u priopćenju.

 

Vezane vijesti:

Uhićen načelnik Policijske postaje Sisak

 

USKOK objavio detalje o uhićenom načelniku Policijske postaje Sisak

 

Foto – uskok.hr

najčitanije