Na teret izvođača radova sanirat će se sva šteta koja je nastala razornim nevremenom na gradilištima Sisačko – moslavačke županije

imp

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje povodom razornog nevremena koje je zadesilo Sisačko – moslavačku županiju sanirat će sve zamjenske kuće i objekte koje se grade u sklopu obnove na teret izvođača radova. – priopćili su iz Ureda.

 

Razorno nevrijeme i veće količine kiše koja je padala u posljednjih nekoliko dana bila je dovoljna da uništi sve usjeve kao i brojna gradilišta.

 

Naime, nevrijeme praćeno snažnom tučom, koje je u četvrtak navečer pogodilo Hrvatsko zagorje, odnosno područje gradova Oroslavja i Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska sela uzrokovao je veliku štetu na usjevima i vinogradima.

 

Nevrijeme je zahvatilo i Veliko Trgovišće te Stubičke Toplice, a u Sisačko – moslavačkoj županiji nanijelo je veliku štetu i na gradilištima. – stoji u priopćenju Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

 

Podsjetimo, gradilište prve zamjenske obiteljske kuće koju radi država na području Sisačko-moslavačke županije, u Selima, kod obitelji Kucko potpuno je uništeno u posljednjem nevremenu.
Nadzorni inženjer rekao je da će se sve morati popravljati i skidati, a pitanje je u kakvom je stanju drvena konstrukcija, donosi HTV.

 

Riječ je o kući koja se počela graditi početkom veljače, obitelj je izabrala metodu suhe drvene montažne gradnje kao opciju zamjenske kuće, i gdje radove izvodi tvrtka Mipek iz Ivanić Grada u vlasništvu obitelji Petek.

 

Kuća nije ni dovršena u predviđenom roku od 120 dana, kao i druge čiju je gradnju istoga tjedna započela ta tvrtka, temeljem posla dobivenog na javnom natječaju Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Posao je to vrijedan 20,8 milijuna kuna za 30 kuća.

 

 

Foto – Screenshot HTV

najčitanije