Na SŠ Viktorovac Sisak uskoro nova fasada

imp

4 Fasada

U tijeku su radovi na postavljanju vanjske ovojnice, nove fasade, na zgradi Srednje škole Viktorovac Sisak koja će znatno doprinijeti uštedi energije.

 

Radovi se financiraju iz županijskog proračuna, a vrijednost radova iznosi oko 80 tisuća eura s PDV-om.

 

Srednja škola Viktorovac Sisak jedna je od prvih škola koju je Sisačko-moslavačka županija obnovila nakon potresa. Obnova se odvijala u dvije faze.

U prvoj fazi 2021. godine smo sanirali oštećenja uzorkovana potresom na jugozapadnom dijelu škole i tako omogućili učenicima da neometano pohađaju nastavu odmah nakon potresa, a u drugoj fazi, krajem 2022. godine, obnovili smo sportsku dvoranu, kabinete, multifunkcionalnu dvoranu, knjižnicu s galerijom i sanitarne čvorove.“, istaknuo je župan Ivan Celjak, dodajući kako je vrijednost radova obnove iznosila oko 477 tisuća € s PDV-om, a sredstva su bila osigurana iz Fonda solidarnosti EU.

 

Dodajmo kako je Srednja škola Viktorovac Sisak, s više od 500 učenika, najveća škola po broju učenika u Sisačko-moslavačkoj županiji, a učenike osposobljava u zanimanjima kuhar, konobar, prodavač, frizer, medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i farmaceutski tehničar.

 

Foto – SMŽ

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije