Na sastanak s predstavnicima Grada Siska i gradskim vijećnicima odazvala se samo dvojica saborskih zastupnika

st

Nakon što se netko niti ne ispriča za nedolazak na sastanak, to znači da ga građani ne zanimaju osim u trenutku kad im je potreban njihov glas na izborima, rekla je predsjednica Gradskog vijeća Grada Siska Ivana Krčelić nakon radnog sastanka predstavnika Gradskog vijeća i Grada Siska te zastupnika u Hrvatskom saboru izabranih na listama političkih stranaka i koalicija u 6. Izbornoj jedinici.

Sastanku, čiji je cilj bio upoznati saborske zastupnike s prioritetnim ciljevima i projektima od vitalnog interesa za Sisak te ih zamoliti za pomoć pri uvrštavanju ovih projekata u Proračun Republike Hrvatske za 2019. godinu, odazvala su se tek dvojica od 14 pozvanih saborskih zastupnika.

‘Ne mogu reći da sam zadovoljna odazivom, ali sam zadovoljna što sam se odlučila na ovu inicijativu. Mislimo da imamo i više nego pravo pozvati i prozvati saborske zastupnike i tražiti da zastupaju naše interese. Žao mi je što neki od onih koji se nisu odazvali žive u Sisku, pritom mislim na gospođu Josić koja je i gradska vijećnica i saborska zastupnica i samim time je u poziciji da može lobirati. Ova stvar koju tražimo nije stranački obojana već je u interesu razvoa Siska i županije’, rekla je Krčelić, dodajući kako je sastanak sazvan zbog projekata koje Grad Sisak ne može samostalno pokrenuti i realizirati, bez pomoći države , a to su novi most na rijeci Kupi s pristupnim cestama D-36 i D-37 te novi most na rijeci Odri i spoj prema autocesti.

Uz predsjednicu Gradskog vijeća, gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček, njezine zamjenike Marka Kričku i Ivicu Rendulića, te gradske vijećnike Predraga Sekulića i Darka Žaka, sastanku su prisustvovali saborski zastupnici Nikola Grmoja i Mirando Mrsić.

najčitanije