Na nekoliko gradskih lokacija posađena nova stabla

mradenovic

Zeleni Sisak za zeleni planet akcija je sadnje 160 novih stabala, a zajedno ju provode Grad Sisak, gradska trgovačka društva, dječji vrtići i osnovne škole. Provodi se tako da se na nekoliko lokacija istovremeno sade nova stabla.
„Ove godine sadimo 160 stabala. Na Trgu hrvatskih branitelja smo uklonili neka stara i oštećena stabla koja smo uklonili prilikom radova, sada sadimo nova. U Starčevićevoj je nekada bio drvored kuglastih javora. Obzirom da je danas prometnica ovakva, stabla se sade u tegle. Drvored tulipanovaca sadimo pored novog vrtića na Brzaju. Nastojimo u sve kvartove, tamo gdje su nam građani sugerirali, recimo na Zibelu ili u Capragu posaditit drveće i omogućiti da nam Sisak ostane lijep i zelen“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Stabla se sade na Brzaju, u Rimskoj, Petrinjskoj, Ulici Ante Starčevića, na Trgu grada Heidenheima, Trgu hrvatskih branitelja, Zibelskoj, MO Novo Selo, Šetalište Vladimira Nazora, a nova će stabla biti posađena i uljepšavat će okoliš sisačkih vrtića i škola.
„Očekujemo da će se sva stabla primiti. Imamo puno upita građana kada se moraju porušiti stabla, kada su opasna za ljude i za imovinu, zašto se stabla ruše. Zato želim naglasiti da nakon rušenja jednog stabla zasadimo još dva ili tri nova“, poručuje Morana Čulig iz Komunalca.

najčitanije