Na Metalurškom fakultetu 13 novih studenata

mradenovic

Početak listopada označava i početak nove akademske godine. Za trinaest studenta na Metalurškom fakultetu, godina je počela svečanom dodjelom indeksa. Na preddiplomskom sveučilišnom studiju studenti mogu birati smjerove Metaluško inženjerstvo i Industrijska ekologija. Prema riječima dekanice, izv.prof.dr.sc. Zdenke Zovko Brodarac, metalurgija kakvu smo nekada poznavali drastično se promijenila: „Nisu to više nekadašnje cijevi Željezare Sisak. Sada je to zaista širok dijapazon materijala za automobilsku industriju,  svemirsku industriju, a čak i umjetničku proizvodnju.“

Iako ove godine nije popunjena upisna kvota, koja je predviđala 30 redovitih studenata na Metalurškom inženjestvu te 25 redovitih studenata na Industrijskoj ekologiji, dekanica ističe kako provode velike aktivnosti u popularizaciji znanosti u srednjim školama.

20181001_100657

Uz promociju zanimanja budućnosti kroz Dane otvorenih vrata, posjete srednjim školama nastoji se promovirati fakultet i prizvati nove studente.. Polja studiranja na Metaluškom fakultetu, napominje dekanica, čine osnovu bazne industrije svake razvijene države. Metalurški fakultet trenutno očekuje potpisivanje ugovora  za Centar za ljevarstvo koji će poslužiti kao dobar temelj za provođenje raznih praktičnih vježbi i edukacije koji će stvoriti stručnjake na svjetskoj razini.

najčitanije