Na 3.Sisačkoj ponijadi prikupljeno 10.120,00 kn za Sobu čuda

imp

251020211635198402.jpeg

Biciklistički klub Roda iz Siska ovogodišnju je 3. Sisačku ponijadu, koja se jučer održala u Sisku, posvetio prikupljanju sredstava za izgradnju nove Sobe čuda Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije koja je nepovratno uništena u potresu 29.prosinca 2020. godine.

Kotizacija u iznosu 2.300 kn BK Roda uplatit će za obnovu Sobe čuda, a iznosima od 500,00 kn pridružili su im se članovi Udruge Za Topolovac, koji su osim iznosa, pripremili u svom mjestu i okrijepu za sudionike Ponijade, kao i članovi Bis bike kluba Bizovac.

ponijada 10 ponijada 9 ponijada 7

Iznosom od 6.820,00 kn 3.Sisačku ponijadu podržala je INA koja je uplatila također donaciju za Sobu čuda, a u njihovo ime na samoj Ponijadi uručen je simbolično ček od strane organizatora BK Roda kojeg je primila Dijana Smajo, predsjednica Udruge u pratnji djece i mladih s teškoćama u razvoju koji su bili korisnici terapija u srušenoj Sobi čuda te zajedno sa svojim roditeljima nestrpljivo čekaju izgradnju nove.

ponijada 6 ponijada 5 ponijada 4

Potres prije točno šest mjeseci na Banovini nepovratno je uništio Sobu čuda u Sisku, no članovi županijske udruge ne odustaju i kreću u izgradnju vjerujemo još bolje i veće Sobe čuda.
Kao i prvi put, u tom ustrajnom i izazovnom putu izgradnje trebaju potporu cijele zajednice, a jedna od podrški došla je od Biciklističkog kluba Roda iz Siska koji je ovogodišnju 3. Sisačku ponijadu posvetio izgradnji nove Sobe čuda u Sisku. Iz udruge zahvaljuju svim građanima i članovima biciklističkih klubova iz Siska, Bizovca, Kutine i Rijeke koji su 20ak kilometara odvozili za novu Sobu čuda, kao i sponzorima koji su se pobrinuli za okrijepu svih sudionika – Caffe bar Riva, Mlin i pekare te mesnicama Ivigni i Promes Cvanciger.

ponijada 3 ponijada 2 ponijada 1

„Čuda se rađaju tamo gdje ima puno ljubavi. Sretni smo što živimo u zajednici koja nas prepoznaje i to nam svakodnevno dokazuje. Zajedno počinjemo ponovo izgradnju naše nove Sobe čuda“, poručuju iz UOSI SMŽ.

Foto – Donat Rogić

najčitanije