MOST-ovih prvih 6 mjeseci u Gradu: ''Zadovoljni smo ili djelomično zadovoljni''

ibb

261020211635249023.jpeg

Gradska organizacija MOST-a nezavisnih lista danas je odlučila javno podijeliti ocjenu suradnje utvrđene Sporazumom o projektnoj suradnji u Gradskom vijeću Grada Siska, potpisanom neposredno nakon ovogodišnjih lokalnih izbora s koalicijom SDP-a, HSS Braće Radić i Laburistima. Šest mjeseci suradnje, kaže MOST-ov Predrag Sekulić, moglo bi se ocijeniti zadovoljavajućim: ”Ukoliko bismo davali ocjenu suradnje, svakako bi ona bila pozitivna. Rekao bih da smo zadovoljni ili djelomično zadovoljni. Naravno, svi se možemo složiti kako uvijek može bolje, ali svaki korak naprijed je – korak naprijed i mi ga cijenimo. Želja i volja postoje, a dinamika provođenja planiranog bi, vjerujem, mogla biti i bolja.”

A od planiranih točaka koje je MOST naveo kao svojevrsne uvjete suradnje s pobjedničkom koalicijom prilikom potpisivanja Sporazuma, dobar dio je u proteklih šest mjeseci krenuo u realizaciju – doznajemo od predsjednice Gradskog vijeća Grada Siska Ivane Krčelić iz MOST-a nezavisnih lista. Među njima je zahtjev da se direktori gradskih trgovačkih društava biraju javnim natječajem prema kriterijima stručnosti i iskustva  te da se uspostavi racionalniji sustav gradskih ustanova potpunim ili djelomičnim objedinjavanjem, što je također proces koji je već u tijeku i koji bi u prvom kvartalu sljedeće godine već trebao ući u prvu fazu realizacije odabirom najpovoljnijeg modela objedinjavanja.

Radi se i na uspostavi tima za potporu gospodarstvenicima u suradnji s gradskom tvrtkom Sisak projekti, Županijom i obrtničkim komorama Grada i Županije.
Cilj je stvoriti on-line bazu obrtnika i poduzetnika koja bi bila dostupna na web stranici Grada i na taj način vidljiva potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima, ali i samim građanima. A za poduzetnike i obrtnike u planu je formiranje ”aktivnog tima” za savjetodavne, administrativne i slične usluge koji bi im omogućio rješavanje upita u najkraćem mogućem roku.
U međuvremenu je održano i nekoliko sastanaka sa Županijom, od koje se očekuje uključivanje u Program ”Sisački poduzetnik” za kojeg su u Proračunu Grada Siska za 2018. godinu povećana sredstva.

Među realiziranim idejama je i definiranje izrade Strategije zelene infrastrukture Grada koja potiče korištenje štedljivih tehnologija ali i uključivanje u globalni sustav pristupa informacijama i digitalizaciji te priprema Projekta ranog učenja informatike u svim osnovnim školama u Sisku, koji će se početi provoditi od sljedeće školske godine.

najčitanije