Montcogim - Plinara uspješno privela kraju strateški projekt za revitalizaciju industrijske zone Sisak

Dean Gnjidić, Direktor Energetskih Mreža E.on A Hrvatska I Direktor Montcogim Plinare

Montcogim – Plinara, dio E.ON Hrvatska grupe, obilježila je proširenje distribucijske mreže na području Grada Siska te završetak izgradnje novog plinovoda u industrijskoj zoni Grada. Ovim projektom Montcogim – Plinara u potpunosti je preuzela sve poslove distribucije prirodnog plina na području Grada Siska, čime je osiguran kontinuitet i kvalitetna opskrba prirodnim plinom za stanovnike i tvrtke ovog dijela Hrvatske.

 

Ukupna vrijednost investicije iznosi dva milijuna eura, čime se značajno unaprjeđuje energetska infrastruktura uz proširenje postojeće industrijske zone Grada. Ovim projektom revitalizira se industrijska zona Grada i stvaraju povoljni uvjeti za privlačenje novih investitora uz značajno povećanje tržišne konkurentnosti tvrtki koje posluju u Sisku i županiji.

 

Dean Gnjidić, Montcogim Plinara I Darjan Vlahov, Izaslanik župana Sisačko Moslavačke županije

 

  Dean Gnjidić I Darjan Vlahov

 

Ovaj projekt je rezultat povjerenja naših korisnika i dobre suradnje s gradskim i županijskim vlastima koje su prepoznale njegovu važnost  te važnost ulaganja u energetsku infrastrukturu kao poticaj za širenje industrijske zone Grada.

 

Lokalnim poduzetnicima sada se nudi mogućnost priključivanja na stabilnu i sigurnu distribucijsku mrežu. Iznimno smo ponosni na naše dosadašnje projekte na svim našim distribucijskim područjima kojima dokazujemo da smo pouzdan partner koji je spreman i dalje ulagati u prijeko potrebne distribucijske mreže te pratiti daljnji razvoj i potrebe naših korisnika i partnera.

 

Do sad smo u mrežu investirali ukupno sedam milijuna eura, a taj iznos namjeravamo povećati u sljedećem investicijskom razdoblju“, izjavio je direktor energetskih mreža E.ON-a Hrvatska i direktor Montcogim – Plinare Dean Gnjidić.

 

Ponosan sam na ovaj projekt koji je još jedna potvrda da doista poslujemo u skladu s našom strategijom i obećanjem našim korisnicima. Kao energetska tvrtka imamo važnu ulogu u pružanju stabilne i sigurne distribucije energije nužne za neprekinuto poslovanje naših korisnika, kao i u daljnjem razvoju distribucijskih mreža, kako bismo potaknuli razvoj područja na kojima imamo koncesije.

 

Međutim, taj zadatak ne ovisi isključivo o nama, već je to zadatak društva u cjelini. Mi u E.ON-u, snažnoj energetskoj kompaniji, spremni smo biti partner svim ključnim dionicima, no ambiciozni planovi rasta na dobrobit cijelog društva, mogući su isključivo kroz suradnju svih dionika“, poručio je predsjednik Uprave E.ON Hrvatska Andreas Rörig.

 

Montcogim Plinara Uspješno Privela Kraju Strateški Projekt Za Revitalizaciju Industrijske Zone Sisak

 

Montcogim – Plinara planira daljnja ulaganja u razvoj distribucije plina unutar industrijske zone u Sisku i novih područja, što će biti praćeno i povećanjem kapaciteta mjerno-redukcijske stanice kako bi se osigurala veća fleksibilnost i pouzdanost opskrbe.

Montcogim-Plinara d.o.o. je tvrtka za distribuciju prirodnog plina za kućanstvo i poduzetništvo.

 

U veljači 2018. godine tvrtka E.ON Hrvatska postala je 100-postotni vlasnik Montcogim-Plinare, nakon što je godinu prije uspješno preuzela i plinsko poslovanje u Koprivnici.

 

najčitanije