''Moj grad Sisak'' u aktivnostima prevencije nasilja nad starijim osobama

ibb

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ povodom Svjetskog dana svjesnosti o važnosti prevencije nasilja nad starijim osobama, najavljuje aktivnosti u okviru projekta „Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama“ financiranog sredstvima MDOMSP, a sufinanciranog sredstvima Grada Siska.
Partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Lekenik i Općina Hrvatska Dubica, a provodi se tijekom cijele 2018. godine na području Sisačko-moslavačke županije.

U subotu, 9. lipnja, na Kupalištu Zibel ”Moj grad Sisak” uključio se u program Dan zdravlja, ljepote i sporta – druženjem s građanima, informiranjem o projektnim aktivnostima, podjelom info-letaka, podjelom pisanih informacija o Preporučenim mjerama zaštite starijih osoba pri visokim temperaturama i Uputama za aktivno starenje.

Nastavak programa:

Ponedjeljak  11. 6. 2018. 10 – 14 sati –  Kupalište Zibel,  u suorganizaciji s Domom za starije i nemoćne osobe Sisak – susret za umirovljenike korisnike GIMG Sisak i Doma (susret zatvorenog tipa uz roštilj i osvježenje, društvene i sportske igre, kreativnu radionicu na otvorenom, druženje i sl.) – svi primatelji ovog mail-a dobro su došli na susret (oko 11 h prva tura mesa s roštilja mogla bi biti pečena)

Četvrtak 14. 6. 2018. u 15.05 h pri Radio postaji Novska emisija „Bogatstvo različitosti“ tematska emisija posvećena obilježavanju ovog značajnog datuma i prevenciji nasilja na starijim osobama

Petak 15. 6. 2018.

–              8.30 – 9.30 h – u suorganizaciji s Općom bolnicom Dr. Ivo Pedišić“ Sisak i Policijskom upravom Sisačko-moslavačkom  – info pult kod središnjeg ulaza u bolnicu – susret s građanima, informiranje o projektnim aktivnostima, podjela info- letaka, podjela pisanih informacija o Preporučenim mjerama zaštite starijih osoba pri visokim temperaturama i Uputama za aktivno starenje i dr.

–              10.00 – 11.30 h – u suorganizaciji s Projektom građanskih prava (PGP) Sisak i Gradskom tržnicom Kontroba Sisak – info pult kod središnjeg ulaza na tržnicu – susret s građanima, informiranje o projektnim aktivnostima, podjela info-letaka, podjela pisanih informacija o Preporučenim mjerama zaštite starijih osoba pri visokim temperaturama i Uputama za aktivno starenje i dr.

–              13 h – u suorganizaciji s Općinom Lekenik (partner na projektu), Narodnom knjižnicom i čitaonicom Lekenik, Policijskom upravom sisačko-moslavačkom – edukativno-informativni susret „Zaštita osoba treće životne dobi“ i predstavljanje kratkog audio-vido uratka koji je sastavnica ovog projekta (sudjeluju umirovljenici i predstavnici lokalne vlasti)

Za drugu polovicu lipnja u planu je susret u Hrvatskoj Dubici s međunarodnim sudjelovanjem „Doprinos lokalne zajednice i važnost umrežavanja u pružanju socijalnih usluga značajnih za kvalitetniji i sigurniji život starijih osoba“.

najčitanije