Mobilni digitalni RTG uređaj za sisačku bolnicu

imp

Nakon kvara sisačkog, iz pulske bolnice na posudbu u Sisak stigao RTG uređaj.
Naime, prije nekoliko dana u sisačkoj bolnici se pokvario preko dvadeset godina star mobilni RTG uređaj što je predstavljao veliki problem oko snimanja pluća COVID pacijenata, jer su ostavši na jednom fiksnom uređaju, pacijenti morali biti raspoređeni za snimanja, te je postojala opasnost kontaminacije.

Posudbom mobilnog digitalnog RTG uređaja privremeno je riješena situacija, a župan Ivan Celjak je najavio kako će iduće godine Ministarstvo zdravstva osigurati sredstva za kupnju novog mobilnog digitalnog RTG uređaja.
„S Ministarstvom zdravstva smo dogovorili i dugoročno rješenje. Iduće godine, Ministarstvo zdravstva osigurat će sredstva za kupnju novog mobilnog digitalnog RTG uređaja. Prvi puta u povijesti dogovorili smo povećanje decentraliziranih sredstava za županijski zdravstveni sustav i to za 3,7 milijuna kuna. U idućoj godini osigurat će se dodatnih 1 milijun kuna za Opću bolnicu „dr. Ivo Pedišić“ Sisak, 1,9 milijuna kuna za Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i 800 tisuća kuna za Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije. To će za naše pacijente značiti konkretno poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga. Dodatno, na sjednici Vlade Republike Hrvatske odlučeno je o gotovo 11 milijuna kuna za sanaciju dugova Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić Sisak“ i Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača. Svjesni smo uvjeta u kojima medicinsko i ne medicinsko osoblje pruža zdravstvene usluge našim sugrađanima. U ovo vrijeme pandemije korona virusa i katastrofe koju je izazvao potres nastojimo osigurati što kvalitetnije uvjete za pružanje zdravstvenih usluga onima koji se na „prvoj liniji“ snažno bore da bi štitili naše živote i zdravlje.“, istaknuo je župan Ivan Celjak.

Ravnatelj Bolnice dr. Tomislav Dujmenović istaknuo je koliko im unutar sustava znači promptno rješavanje problema, podrška i pomoć koju imaju od župana Ivana Celjaka i županijske uprave.
„U ovo božićno vrijeme nismo mogli dobiti bolje vijesti, bolje poklone“, naglasio je dr. Dujmenović da medicinsko i nemedicinsko osoblje ulaže velike napore u borbi protiv COVID 19 i da je situacija po pitanju kapaciteta sisačke bolnice da primi COVID pacijente zadovoljavajuća.

 

Nova županijska uprava čini sve kako bi se stabiliziralo poslovanje ustanova u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije te će tako Odlukom Vlade RH za sanaciju dugova Opća bolnica „dr. Ivo Pedišić“ Sisak dobiti 9.939.718,00 kuna, dok će Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača dobiti 1.589.223,00 kuna.

najčitanije