Mislava Banić i Laura Petrić najuspješnije na Državnoj maturi

ibb

127 maturanata sisačke gimnazije danas je dobilo svoje svjedodžbe o položenoj Državnoj maturi. Obzirom na uspjeh koji su postigli, sisački su gimnazijalci u prosjeku hrvatskih gimnazija – doznajemo od koordinatora za Državnu maturu u Gimnaziji Sisak, Tomislava Dovranića: ‘To znači da su postotci riješenosti oko 80% za strane jezike, hrvatski blizu 80% i matematika negdje iznad 70 posto.’

No, i među maturantima Gimnazije Sisak ima onih koji su se posebno istaknuli i izdigli se iznad spomenutog prosjeka.

Mislava Banić ostvarila je najbolji ukupni rezultat iz sva tri glavna predmeta – hrvatskog, engleskog i matematike: ‘Za matematiku sam išla na pripreme, engleski znam ‘oduvijek’, a hrvatski sam malo više učila. Znala sam da će rezultat biti dobar, ali nisam baš očekivala da ću biti najbolja’, kaže Mislava, koja je ovih dana svom nizu uspjeha dodala još jedan – upis na željeni studij farmacije.

MATURANTICE---MISLAVA
Laura Petrić od ostalih se sisačkih gimnazijalaca izdvojila odličnim rezultatom iz engleskog, kojeg je riješila s 98%-tnim uspjehom: ‘Za maturu sam se pripremala samostalno, polako sam se počela pripremati krajem prvog polugodišta i naravno da sam se nadala da će završiti sve dobro, ali nisam očekivala tako izvrstan uspjeh iz engleskog. Idem dalje, upisala sam socijalni rad na Pravnom fakultetu, nadam se da ću to završiti i da će biti i posla jednog dana’ kaže Laura.

MATURANTICE---LAURA

Najuspješnijim maturanticama Gimnazije Sisak, svjedodžbe je, na današnjoj svečanoj dodjeli, uručio župan Ivo Žinić.

najčitanije